Sáska horgásztó info@saskahorgaszto.hu (30) 382-03-04 vagy (30) 565-93-03   [nyitva tartás]

Horgásztó kialakítása Ebesen

A Projekt összefoglalása

Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében Turisztikai tevékenységek ösztönzésére nyújtandó támogatás jogcímre benyújtott támogatási kérelmünk támogatásban részesült, így valósulhatott meg Ebes területén a Sáska horgásztó építése az elmúlt időszakban (2009-től 2012-ig).

A Sáska horgásztó Ebes külterületén, a 011/89 helyrajzi számon nyilvántartott területen került kialakításra, amely egy 5,6 ha-os nádasból és egy 1 ha-os udvarból állt. A fejlesztések során a nádas egy része (2,9 ha) művelésből kivont területté, horgásztóvá vált.

A horgásztó a falusi és tanyasi turizmus színfoltjaként jelenik meg szolgáltatásaival. Üzemeltetése során a biohal előállítás felé orientálódunk, "vadvízi horgásztó" kialakításával. Ennek érdekében kizárólag őshonos halfajok kerülnek telepítésre.

A tó szezonális jelleggel üzemel, márciustól október végéig, évente 8 hónapon keresztül. A minimálisan várt látogatók száma heti 100, azaz havi 400, évi 3200 fő.

A horgásztó üzemeltetésével 2 fő részmunkaidős alkalmazott foglalkoztatására nyílik lehetőség, szezonálisan.

A beruházást környezetbarát, környezetkímélő technológiák alkalmazásával valósítottuk meg. A Halőrházra napelemes rendszer került felszerelésre, amely a létesítmény teljes áramellátását biztosítja.

Az esélyegyenlőségi szempontokat is figyelembe vettük az építés során, ezért a tó partján akadálymentes horgászhely is kialakításra került (parkoló, stég, mosdó).

A projekt támogatott részeinek tervezett kivitelezési költsége
összesen 36.683.877,- Ft, ebből a támogatás útján elnyert összeg 22.000.881,- Ft.

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

www.umvp.eu

 

Sáska HÍRLEVÉL (844 tag)

Iratkozzon fel a hírlevelünkre,
ha értesülni szeretne a tó eseményeiről, a változásokról, újdonságokról.

SZÉP kártya elfogadóhely SZÉP kártya elfogadóhely
Döntsd meg a tórekordot az ajándék bérletért! 13,4 kg
HorgászFirkász
horgásztó adatbázis
Turista
állami
horgászjegy