Sáska horgásztó info@saskahorgaszto.hu (30) 382-03-04 vagy (30) 565-93-03   [nyitva tartás]

Horgászversenyek

<<  vissza a horgászversenyek főoldalára

A VI. 24 órás páros horgászverseny összefoglalója

A versenyen készült képek

A korábbi versenykiírást itt lehet megtekinteni.

A hagyományos horgásszezon vége felé közeledve, 2013. szeptember 21-22-én, immár hatodik alkalommal került megrendezésre a Sáska horgásztó szervezésében lebonyolított 24 órás, páros horgászverseny.

Szeretem a viszonylag hosszú versenyeket, egyrészt azért, mert sokkal kiegyenlítettebb a fogás, mint a pár órás horgászatok alatt, hiszen a tóban mozgó halcsapatok előbb-utóbb mindenki előtt megfordulnak, másrészt azért, mert ilyenkor sokkal több alkalmuk van arra a résztvevőknek, hogy kicsit jobban megismerjék egymást, ha éppen nem fárasztással töltik az időt. Ugyanakkor természetesen ezek nem „bojlis” versenyek, éppen a mozgalmasságuk miatt szórakoztatóak. Nem csak 10+-os nagy halakra horgászunk, minden kifogott hal számít. Nem az, és nem is lehet az a szándékunk ezekkel a versenyekkel, hogy összemérjük magunkat kapitális halaikról híres, évtizedes múlttal rendelkező víztározókkal, bányatavakkal, halastavakkal. Más a célközönségünk, mások a kitűzött céljaink, más a halállományunk. A szákban gyülekező halak átlagsúlya ugyanakkor évről-évre nagyobb, aminek természetesen örülünk. A Sáska horgásztó törzsversenyzői is kedvelik az effajta megmérettetéseket, hiszen ahogy tapasztalom, aki egyszer részt vesz egy ilyen versenyen és az ideje is engedi, nem szívesen hagyja ki a következőt. Az eddigi 24 órás versenyeink átlagos létszáma 13 csapat, 26 fő. Az átlagos összfogás 438 kg. Az eddigi legnagyobb átlagfogás a hasonló versenyeinken: 57 kg.

A fenti statisztikától a mostani verseny elmaradt ugyan a közel 20kg-os átlagfogásával, de kárpótolt minket a jó hangulat, a sportszerű versenyzés öröme, és az időjárásra sem lehetett panaszunk. Az évszakhoz képest verőfényes, nyugodt hétvégén horgászhattunk, éjszaka sem volt hidegebb 8 foknál.

A versenyre 14 csapat nevezett. A csapattagok főleg Debrecenből, Ebesről és Hajdúszoboszlóról érkeztek.

Az összesítő eredménytáblázatból is látszik, hogy éjszakára vagy a halak kapókedve lett még visszafogottabb, vagy túl fáradtak voltak a versenyzők, mindenesetre este, éjszaka és a reggeli órákban arányaiban sokkal kevesebb halat fogtak a résztvevők, mint a nappali időszakban.

A verseny legnagyobb halát Poppelmayer István fogta, egy 6.11 kg-os ponty személyében, de több, pár deka híján 6 kilós pontyot is szákba tereltek a versenyzők, folyamatosan rettegésben tartva az addigi legnagyobb hallal büszkélkedhető horgászt. A tíz kiló feletti halak tehát hallgattak, de alig lett vége a versenynek, természetesen máris egy közel 10 kilós halat mérlegelhettünk...

Az I. szektorban végig dekákon múlt a csapatok sorrendje, végül az MSHE Team (Dajnoki Sándor, Szilasi Tamás) nyerte a szektort, akik összesítésben a 3. helyezést érték el a versenyen.

Furcsa módon nem a III. szektor volt most a leghalasabb, hanem a középső. Innen került ki győztesen Fekécs Zoltán és Sárkány István (Carp Hunter Team), akik összesítésben is elsők lettek.

A hármas szektor csapatainak nem telt túl jól ez a 24 óra. Alig-alig hajlottak a botok, összességében is jóval kevesebb hal került partra itt, mint a másik két szektorban.

Ennek ellenére a verseny második helyezett csapatát ebből a szektorból avathattuk. Bíró József és fia, Bence (Kertész Team) több, a versenyen kifogott halakhoz képest termetesebb pontyot is zsákmányolt (ha jól láttam, az egyik 6 kilós pontyot kétszer is kifogták…).

Főleg pontyokat mérlegeltünk, de szép számmal láttam amúrokat, dévéreket, sok kárászt és egy aranyhalat is a mérőszákban.

A mellékelt eredménytáblázathoz kellemes böngészgetést kívánok, remélem, a következő versenyeinken is használható következtetéseket is sikerül levonnotok belőle.

Részletes, mérlegelésenkénti eredménytáblázat:

Végeredmények:

szekt. csapat neve csapattagok eredmény szekt.
helye-
zés
helye-
zés
III. Pontyvadászok Györfi László, Széll József 3,78 kg 5  
JU-MO Team Juhász László, Mona Árpád (x2) 7,42 kg 4  
Cápavadászok Béres Zoltán, Győrösi László 9,50 kg 3  
Kertész Team Bíró József, Bíró Bence 23,15 kg 1 2
Horog Team Kerezsi László, Ecsedi Zoltán 11,95 kg 2  
II. Carp Hunter Team Fekécs Zoltán, Sárkány István 52,55 kg 1 1
Anticarp Team Iszák Antal, Vanek Antal 31,88 kg 2  
2 Pupák Egylet Bereczki András, Harsányi Dezső 3,86 kg 5  
Öprös Köpi Carp T. Kertész József, Juhos Albert 21,20 kg 4  
DOVIT Team Varga Bernadett, Varga János 29,59 kg 3
I. Kiss & Kiss Kiss József, Kiss Lajos 9,32 kg 4  
MSHE Team Dajnoki Sándor, Szilasi Tamás 22,79 kg 1 3
Pontybarátok Nagy Lajos, Poppelmayer István 20,22 kg 3  BF
Horgász-OK Tóth Zoltán, Ortutay Tamás 21,33 kg 2  
268,54 kg    

Még egyszer szeretnék gratulálni minden résztvevőnek a kitartásáért (leginkább Mona Árpinak, aki legifjabbként (elsős), hasznos csapattagként segédkezett apukájának a versenyen, sőt sok halat is fogott).

Örülök, hogy újra sok ismerőst köszönthettem a versenyen. Remélem, Ti is ugyanolyan jól éreztétek magatokat, mint mi, a szervezők. Szeretettel várunk mindenkit a Sáska partján, a jövőben is.

Üdvözlettel: Simon Dóri, Simon János

A Sáska horgásztó
VI. 24 órás páros horgászversenyén készült képek

 

Sáska HÍRLEVÉL (833 tag)

Iratkozzon fel a hírlevelünkre,
ha értesülni szeretne a tó eseményeiről, a változásokról, újdonságokról.

SZÉP kártya elfogadóhely SZÉP kártya elfogadóhely
Döntsd meg a tórekordot az ajándék bérletért! 13,4 kg
HorgászFirkász
horgásztó adatbázis
Turista
állami
horgászjegy