Sáska horgásztó
bejelentkezés regisztráció kosár (0) feliratkozás webshop Shop

Jelenleg a régi honlapunkat látja, amely elavult adatokat, árakat tartalmaz. Új, aktuális Sáska honlap


Versenykiírás és regisztráció

Görbüljön.hu HE horgászverseny

A verseny lezajlott.

A Görbüljön.hu Horgász Egyesület V. egyesületi horgászversenye a Vérvölgyi Simon Kft. (Sáska horgásztó) és a Görbüljön.hu HE közös szervezésében kerül megrendezésre a Sáskán. A verseny egyéni, nyílt nevezéses horgászverseny, amelyre nem csak egyesületi tagok, hanem bárki nevezhet.

Időpont

2022. szept. 18. (vasárnap)
A verseny időtartama: 6 óra
(08:30 - 14:30)
gyülekező: 6:30-tól 7:00-ig

A versenyzők három kategóriában horgászhatnak: gyerek horgász, hobbi horgász és versenyhorgász kategóriában.

Szeretettel várunk mindenkit!

Nevezett: 33 horgász
Max. létszám: 48 fő
Min. létszám: 20 fő

Díjazás

A szektorok első, második és harmadik helyezett versenyzői lesznek díjazva a versenyen, valamint az összes versenyző közül a legnagyobb halat fogó horgász, és a darabszámot tekintve (a teljes mezőnyben) a legtöbb halat fogó horgász.

A verseny három vagy négy szektorban zajlik, a nevezők teljes létszámától függően. A szektorok létszáma minimum 5 fő, maximum 12 fő.

A szektorok első három helyezett horgásza és a legnagyobb és legtöbb halat fogó versenyző kupát nyer.

Főbb szabályok

 • a versenyen max. 2 bottal lehet horgászni, szabadon választott technikával (a kategóriától függően)
 • a minél nagyobb össztömeg a cél, de díjazzuk a legnagyobb halat és a (darabszámra) legtöbb megfogott halat is

Kategóriák

A versenyre az alábbi három kategóriában lehet nevezni:

 • Gyerek horgász: 6-14 éves gyerekek, akik csak szülői (felnőtt) kísérővel, felügyelettel vehetnek részt a versenyen. Ők 1 bottal, azon 1 db horoggal szerelt horgászkészséggel horgászhatnak a versenyen, szabadon választott (úszós vagy fenekező) technikával (pergetni nem szabad).
 • Hobbi horgász kategóriában 15 éves kortól, gyerekek, nők vagy férfiak nevezhetnek. A versenyen ebben a kategóriában 1 vagy 2 bottal, botonként egy horoggal lehet horgászni, szabadon választott technikával (pergetni nekik sem szabad).
 • Versenyhorgász: a kategóriában versenyzők 1 bottal, azon 1 horoggal horgászhatnak (rakós bottal vagy spiccbottal vagy matchbottal vagy feeder/picker bottal).

A gyerek horgász kategória versenyzői külön szektorban versenyeznek, ők lesznek az I. szektor.

A versenyhorgászok alkotják a következő szektort, ők lesznek az II. szektor.

A hobbi horgászok szintén külön szektor(ok)ban versenyeznek majd, a kategóriában nevezett versenyzők számától függően 1 vagy 2 szektorban. Ha a kategóriában 12 nevezőnél többen regisztrálnak, akkor nem csak egy, hanem kettő szektorban versenyezhetnek. Ők lesznek a III. (és IV.) szektor.

A fentieknek megfelelően alakul ki a verseny három vagy négy szektora.

Ha a versenyre 37 horgásznál kevesebben neveznek, akkor a horgászverseny a horgásztónak csak egy erre a célra kijelölt szakaszán kerül megrendezésre, 36 fő fölötti versenyző esetén a verseny a teljes tavat elfoglalja, mások nem horgászhatnak rajta a verseny idején.

A részletes szabályok eléréséhez klikkeljen az alábbi "Szabályok" feliratra.

A verseny végeredményébe minden horoggal fogott hal beleszámít, kivéve a razbórákat, sneciket.

Alapvetően az össztömeg dönt, de a legnagyobb hal (súly), és a legtöbb hal (db) is díjazásra kerül.

A versenyzők horgászhelyeinek meghatározása dupla sorsolással történik: az első körben a számhúzás sorrendjét sorsoljuk, nevezési sorrendben, a második körben pedig az első húzás sorrendjében húzzuk ki a horgászhelyeket.

 • A kategóriától függően fejenként 1 vagy 2 bottal, botonként egy horoggal lehet horgászni, szabadon választott technikával (de pergetni tilos).
 • Etetőanyag limit nincs (ésszerű határok között akármennyit lehet etetni), bármilyen csalival lehet horgászni, de tűző- és etetőszúnyog használata tilos.
 • A versenyen csak olyan etetőanyag használható, ami nem veszélyezteti a tó kiváló vízminőségét. Kutyatáppal etetni tilos!
 • Etetni csak kézzel, etetőkosárral, (kézi)csúzlival, esetleg dobócsővel, illetve etetőcsészével szabad.
 • A verseny kezdetét jelző dudaszó előtt etetni, bármilyen csalit vagy etetőanyagot a vízbe juttatni tilos!
 • A versenyen kötelező használni: horogszabadító, nagy méretű, apró szemű merítőháló, pontymatrac, sebfertőtlenítő, nagyméretű, merevített haltartó szák, amely legalább 3 m hosszú, vagy pontyzsák.
 • A horgászat során TILOS HASZNÁLNI: fém haltartót, illetve minden olyan eszközt, ami nem méltó a halakkal való kíméletes bánásmódhoz.
 • Etetni csak a versenyző kijelölt horgászhelyéről szabad, mint ahogy horgászni is csak a versenyző számára kijelölt horgászhelyről szabad. A megakasztott és kifogott halak csak akkor számítanak bele a végeredménybe, ha a versenyző kijelölt horgászhelyén kerülnek kiemelésre is.
 • Szektoridegen hal nincs, azaz mindegy, hogy a versenyző által a saját területén megakasztott majd kifogott hal a fárasztás közben átmegy-e vagy sem a szomszédos vagy más versenyzők területére, beleszámít az eredménybe a mérlegeléskor.
 • A verseny vége után megfogott hal csak akkor számít bele a végeredménybe, ha a verseny vége előtt akasztották meg, és a lefújást követő 15 percen belül partra emelik.
 • A verseny kezdetét és végét dudaszóval (ill. a verseny előtt megbeszélt hanghatással) jelezzük.
 • A versenyzők a sorsoláskor kihúzott horgászhelyen horgászhatnak, maximum a tó képzeletbeli felezővonaláig dobálva és horgászva (a versenyeken a két hosszanti part mentén tűzzük ki a horgászhelyeket, ezért figyelni kell arra, hogy a szemközti horgászok területét a versenyzők ne zavarják se etetéssel, se rádobálással). Ugyanez a szabály vonatkozik a bal- és jobb oldali szomszédos horgász területének a tiszteletben tartására is.

A versenyre nemtől és kortól függetlenül, bárki nevezhet. (15 éven aluli gyermekek csak szülői vagy felnőtt felügyelettel vehetnek részt.)

A versenyen csak az vehet részt, aki érvényes állami horgászjeggyel vagy turista állami jeggyel rendelkezik.

összecsuk

A verseny menete

 • 6.30-7.00: gyülekező, regisztráció
 • 7.00: köszöntő, a szabályok ismertetése, horgászhelyek kisorsolása
 • 7.20-8.30: horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre
 • 8.30-tól 14.30-ig: horgászverseny, igény szerinti mérlegeléssel
 • 14.30: mérlegelés, ebéd, eredményhirdetés, díjkiosztó, a verseny lezárása

Jelentkezés, nevezés

A horgászversenyre a +36-30-382-0304-es telefonszámon, vagy itt, ezen a felületen jelentkezhet a regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével. A versenyre a verseny napjának reggeléig, illetve a maximális létszám eléréséig lehet nevezni.

nevezek a versenyre

Nevezett: 33 horgász
Max. létszám: 48 fő
Min. létszám: 20 fő

Aktuális nevezési lista