Sáska horgásztó
bejelentkezés regisztráció kosár (0) feliratkozás webshop Shop

Versenykiírás és regisztráció

Éjszakai horgászverseny

A verseny lezajlott.

A 2021-es éjszakai, egyéni versenysorozatunk második versenyére szeretettel várjuk tisztelt horgásztársainkat!

Időpont

2021. júl. 30. (péntek éjszaka)
A verseny időtartama: 10 óra
(19:00 - 05:00)
gyülekező: 17:20-tól 17:50-ig

Nevezett: 9 horgász
Max. létszám: 48 fő
Min. létszám: 10 fő

Díjazás

A verseny három szektorban zajlik, a három szektorelső lesz a verseny összesített első három helyezettje, illetve díjazva lesznek még a szektorok második és harmadik helyezett versenyzői, valamint a versenyen a legnagyobb halat fogó horgász, és a darabszámot tekintve a legtöbb halat fogó horgász.

A verseny díjazottjai kupát nyernek (összesen 11 db-ot).

Főbb szabályok

Egyéni horgászverseny, amelyen a kisorsolt helyről horgászva a lehető legnagyobb össztömegű halcsapatot kell zsákmányolni, a verseny 10 órája alatt.

A verseny részletes szabályainak megjelenítéséhez klikkeljen az alábbi "Szabályok" feliratra.

A verseny végeredményébe minden horoggal fogott hal beleszámít, kivéve a razbórákat, sneciket. Alapvetően az össztömeg dönt, de a versenyen fogott legnagyobb hal (súly) és a darabszámot tekintve a legtöbb fogott hal is díjazásra kerül.

 • Fejenként 1 vagy 2 bottal, botonként egy horoggal lehet horgászni, szabadon választott technikával (de pergetni tilos).
 • Etetőanyag limit nincs (ésszerű határok között akármennyit lehet etetni), bármilyen csalival lehet horgászni, de tűző- és etetőszúnyog használata tilos.
 • A versenyen csak olyan etetőanyag használható, ami nem veszélyezteti a tó kiváló vízminőségét. Kutyatáppal etetni tilos!
 • Etetni csak kézzel, etetőkosárral és (kézi)csúzlival, illetve etetőcsészével szabad.
 • A verseny kezdetét jelszó dudaszó előtt etetni, bármilyen csalit vagy etetőanyagot a vízbe juttatni tilos!
 • A versenyen kötelező használni: horogszabadító, nagy méretű, apró szemű merítőháló, pontymatrac, sebfertőtlenítő, nagyméretű, merevített haltartó szák, amely legalább 3 m hosszú, vagy pontyzsák.
 • A horgászat során TILOS HASZNÁLNI: fém haltartót, illetve minden olyan eszközt, ami nem méltó a halakkal való kíméletes bánásmódhoz.
 • Szektoridegen hal nincs, azaz mindegy, hogy a versenyző által a saját területén megakasztott majd kifogott hal a fárasztás közben átmegy-e vagy sem a szomszédos vagy más versenyzők területére, beleszámít az eredménybe a mérlegeléskor.
 • Etetni csak a kijelölt horgászhelyről szabad, mint ahogy horgászni is csak a csapatok számára kijelölt horgászhelyről szabad. A megakasztott és kifogott halak csak akkor számítanak bele a végeredménybe, ha a csapat kijelölt horgászhelyén kerülnek kiemelésre is.
 • A verseny vége után megfogott hal csak akkor számít bele a végeredménybe, ha a verseny vége előtt akasztották meg, és a lefújást követő 15 percen belül partra emelik.
 • A verseny kezdetét és végét dudaszóval (ill. a verseny kezdetén megbeszélt hanghatással) jelezzük.
 • A versenyzők a sorsoláskor kihúzott horgászhelyen horgászhatnak, maximum a tó képzeletbeli felezővonaláig dobálva és horgászva (a versenyeken a két hosszanti part mentén tűzzük ki a horgászhelyeket, ezért figyelni kell arra, hogy a szemközti horgászok területét a versenyzők ne zavarják se etetéssel, se rádobálással). Ugyanez a szabály vonatkozik a bal- és jobb oldali szomszédos horgász területének a tiszteletben tartására is.

A versenyre nemtől és kortól függetlenül, bárki nevezhet. (15 éven aluli gyermekek csak szülői vagy felnőtt felügyelettel vehetnek részt.)

A versenyen csak az vehet részt, aki érvényes állami horgászjeggyel vagy turista állami jeggyel rendelkezik.

összecsuk

A verseny menete

 • péntek este, 17.20-17.50: gyülekező, regisztráció
 • 17.50: köszöntő, a szabályok ismertetése, horgászhelyek kisorsolása (dupla sorsolás, az első körben a számhúzás sorrendjét sorsoljuk, nevezési sorrendben)
 • 18.10-19.00: horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre
 • 19.00-5:00: horgászverseny, igény szerinti mérlegeléssel
 • szombaton 5:00: mérlegelés, eredményhirdetés, díjkiosztó, a verseny lezárása

Jelentkezés, nevezés

A horgászversenyre a +36-30-382-0304-es telefonszámon, vagy itt, ezen a felületen jelentkezhet a regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével. A versenyre a versenyt megelőző napig, illetve a maximális létszám eléréséig lehet nevezni.

nevezek a versenyre

Nevezett: 9 horgász
Max. létszám: 48 fő
Min. létszám: 10 fő

Aktuális nevezési lista