Sáska horgásztó
bejelentkezés regisztráció kosár (0) feliratkozás webshop Shop

Versenykiírás és regisztráció

Egyéni, tavaszi horgászverseny

A 2021-es harmadik egyéni horgászversenyünkre is szeretettel várunk minden kedves horgásztársunkat!

Egyelőre az ezévi korábbi két verseny mintájára, a járványügyi helyzetre való tekintettel... de számítva arra, hogy ez a verseny már más rendeletek szerint (május 14. után), kicsit szabadabban kerülhet megrendezésre.

Időpont

2021. május 16. (vasárnap)
A verseny időtartama: 6 óra
(09:00 - 15:00)
gyülekező: 7:00-tól 7:30-ig

Nevezett: 9 horgász
Max. létszám: 48 fő
Min. létszám: 20 fő

Nevezési díj

A nevezési díj: 7000- Ft/fő

A nevezési díj legkésőbb a verseny reggelén, a halőrházban fizetendő (bankkártyával vagy szép kártyával (szabadidő alszámla) illetve előzetesen átutalással). Kérjük, hogy lehetőleg kártyával vagy átutalással fizessenek, és amennyiben módjuk van rá, a verseny előtt, átutalással ill. számlára történő befizetéssel egyenlítsék ki a nevezési díjat, az alábbi számlára:
Vérvölgyi Simon Kft.
11705998-21279984, OTP Bank
(a közleménybe írják bele a versenyző nevét és hogy "horgászverseny nevezési díj, 2021.05.16.")

Díjazás

A szektorok első, második és harmadik helyezett versenyzői lesznek díjazva, valamint a versenyen a legnagyobb halat fogó horgász, és a darabszámot tekintve a legtöbb halat fogó horgász. A szektorelsők közül kerül ki a verseny összesített első három helyezettje, a fogott össztömeg szerint rangsorolva.

A verseny három vagy négy szektorban zajlik, a nevezők teljes létszámától függően. A szektorok létszáma minimum 5 fő, maximum 12 fő.

A szektorok első három helyezett horgásza és a legnagyobb és legtöbb halat fogó versenyző kupát nyer (összesen 11 vagy 14 db kupát, a szektorok számától függően).

Főbb szabályok

A járványra való tekintettel: (amennyiben akkor is érvényben lesznek még a jelenlegi szigorítások és szabályok)

 • a sorsoláskor, illetve a verseny megnyitóján, a halőrháznál kérjük, viseljenek maszkot ill. ott is tartsuk be a legalább 1,5 m-es távolságot (a verseny közben nem kell maszkot viselni, egyéni, szabadidős tevékenység, amelynek során a járványügyi intézkedések betartása biztosított)
 • a versenyen csak az vehet részt, aki érvényes versenyzői engedéllyel rendelkezik!, de akinek nincsen, és igényli, akár a verseny kezdetén, illetve előtte is kiválthatja nálunk a halőrházban (ablakon keresztül, vagy ha jelzi nekünk az igényét bármilyen csatornán, akkor aktiváljuk a részére, előzetesen), hiszen a Görbüljön.hu HE irodája a Sáska halőrháza (a versenyzői engedély 3000,- ft-ba kerül, év végéig érvényes)
 • a sorsolást érintésmentesen, segítő közreműködésével bonyolítjuk le
 • a versenyen ebédet nem tudunk biztosítani
 • a verseny megkezdése előtt kérjük, írják alá a részvételhez hozzájáruló nyilatkozatot, amely nyilatkozatot előzetesen az alábbi linken tölthetnek le, tekinthetnek meg: nyilatkozat_sporthoz.pdf

A verseny végeredményébe minden horoggal fogott hal beleszámít, kivéve a razbórákat, sneciket. Alapvetően az össztömeg dönt, de a legnagyobb hal (súly), és a legtöbb hal (db) is díjazásra kerül.

 • Fejenként 1 vagy 2 bottal, botonként egy horoggal lehet horgászni, szabadon választott technikával (de pergetni tilos).
 • Etetőanyag limit nincs (ésszerű határok között akármennyit lehet etetni), bármilyen csalival lehet horgászni, de tűző- és etetőszúnyog használata tilos.
 • A versenyen csak olyan etetőanyag használható, ami nem veszélyezteti a tó kiváló vízminőségét. Kutyatáppal etetni tilos!
 • Etetni csak kézzel, etetőkosárral és (kézi)csúzlival, illetve etetőcsészével szabad.
 • A verseny kezdetét jelszó dudaszó előtt etetni, bármilyen csalit vagy etetőanyagot a vízbe juttatni tilos!
 • A versenyen kötelező használni: horogszabadító, nagy méretű, apró szemű merítőháló, pontymatrac, sebfertőtlenítő, nagyméretű, merevített haltartó szák, amely legalább 3 m hosszú, vagy pontyzsák.
 • A horgászat során TILOS HASZNÁLNI: fém haltartót, illetve minden olyan eszközt, ami nem méltó a halakkal való kíméletes bánásmódhoz.
 • Szektoridegen hal nincs, azaz mindegy, hogy a versenyző által a saját területén megakasztott majd kifogott hal a fárasztás közben átmegy-e vagy sem a szomszédos vagy más versenyzők területére, beleszámít az eredménybe a mérlegeléskor.
 • A verseny vége után megfogott hal csak akkor számít bele a végeredménybe, ha a verseny vége előtt akasztották meg, és a lefújást követő 15 percen belül partra emelik.
 • A verseny kezdetét és végét dudaszóval (ill. a verseny kezdetén megbeszélt hanghatással) jelezzük.
 • A versenyzők a sorsoláskor kihúzott horgászhelyen horgászhatnak, maximum a tó képzeletbeli felezővonaláig dobálva és horgászva (a versenyeken a két hosszanti part mentén tűzzük ki a horgászhelyeket, ezért figyelni kell arra, hogy a szemközti horgászok területét a versenyzők ne zavarják se etetéssel, se rádobálással). Ugyanez a szabály vonatkozik a bal- és jobb oldali szomszédos horgász területének a tiszteletben tartására is.

A versenyre nemtől és kortól függetlenül, bárki nevezhet. (15 éven aluli gyermekek csak szülői vagy felnőtt felügyelettel vehetnek részt.)

A versenyen csak az vehet részt, aki érvényes állami horgászjeggyel vagy turista állami jeggyel rendelkezik.

összecsuk

A verseny menete

 • 7.00-7.30: gyülekező, regisztráció
 • 7.30: köszöntő, a szabályok ismertetése, horgászhelyek kisorsolása (a vírusveszélyre való tekintettel egy fordulós sorsolás lesz, a nevezési sorrendben húzunk egy golyót, amely meghatározza a versenyző horgászhelyét)
 • 7.40-9.00: horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre
 • 9.00-tól 15.00-ig: horgászverseny, igény szerinti mérlegeléssel
 • 15.00: mérlegelés, eredményhirdetés, díjkiosztó, a verseny lezárása

Jelentkezés, nevezés

A horgászversenyre a +36-30-382-0304-es telefonszámon, vagy itt, ezen a felületen jelentkezhet a regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével. A versenyre a verseny napjának reggeléig, illetve a maximális létszám eléréséig lehet nevezni.

nevezek a versenyre

Nevezett: 9 horgász
Max. létszám: 48 fő
Min. létszám: 20 fő

Aktuális nevezési lista