Sáska horgásztó
bejelentkezés regisztráció kosár (0) feliratkozás webshop
Horgászversenyek főoldala

Versenykiírás és regisztráció

II. Görbüljön.hu HE egyesületi horgászverseny

(nem csak egyesületi tagoknak)

A verseny lezajlott.

A Görbüljön.hu Horgász Egyesület II. egyesületi horgászversenye a Sáska horgásztavon, 2019. szeptember 1-jén (vasárnap) kerül megrendezésre a Lowlander Kft. (Sáska horgásztó) és a Görbüljön.hu HE közös szervezésében. A verseny egyéni, nyílt nevezéses horgászverseny, amelyre nem csak egyesületi tagok nevezhetnek.

A verseny idején előreláthatólag napijegyes és bérletes horgászatra is lesz lehetőség a tavon, a horgászversenyen résztvevők számától függően. (Ha több, mint 36 fő nevez a versenyre, akkor aznap csak a versenyzők horgászhatnak a Sáskán.)

A horgászversenyen három kategóriában horgászhatnak a tisztelt horgásztársak: gyerek horgász, hobbi horgász és versenyhorgász kategóriában.

Szeretettel várunk mindenkit! :)

Nevezett: 34 horgász
A maximális létszám: 48 fő

 

Időpont

2019. szeptember 1. (vasárnap)
A verseny időtartama: 6 óra
8:30-tól 14:30-ig
gyülekező: 6:30-tól 7:00-ig

Nevezési díj

Az egyesület tagjainak, akiknek nincsen érvényes területi jegye a Sáskára: 3000,- Ft/fő
A Sáskára érvényes területi jeggyel rendelkező egyesületi tagoknak: 2000,- Ft/fő
Nem egyesületi tagoknak: 5000,- Ft/fő
Gyerekeknek: 2500,- Ft/fő (6-14 éveseknek, egyesületi tagságtól függetlenül)
(Egyesületi tag az, aki erre az évre befizette az egyesületi tagdíjat (Görbüljön.hu HE).)

A nevezési díj magában foglalja a verseny végén elfogyasztott ebédet. Plusz (kísérőknek igényelt) ebéd díja: 1000,- Ft. A díj a verseny kezdetén, a halőrházban, a regisztrációkor fizetendő készpénzben, bankkártyával vagy szép kártyával (szabadidő alszámla).

Kategóriák

A versenyre az alábbi három kategóriában lehet nevezni:

 • Gyerek horgász: 6-14 éves gyerekek, akik csak szülői (felnőtt) kísérővel, felügyelettel vehetnek részt a versenyen. Ők 1 bottal, azon 1 db horoggal szerelt horgászkészséggel horgászhatnak a versenyen, szabadon választott (úszós vagy fenekező) technikával (pergetni nem szabad).
 • Hobbi horgász: 15 éves kortól, gyerekek, nők vagy férfiak nevezhetnek a kategóriába. A versenyen ebben a kategóriában 1 vagy 2 bottal, botonként egy horoggal lehet horgászni, szabadon választott technikával (pergetni nekik sem szabad).
 • Versenyhorgász: a kategóriában versenyzők 1 bottal, azon 1 horoggal horgászhatnak (rakós bottal vagy spiccbottal vagy matchbottal vagy feeder/picker bottal).

A gyerek horgász kategória versenyzői külön szektorban versenyeznek, ők lesznek az I. szektor.

A versenyhorgászok alkotják a következő szektort, ők lesznek az II. szektor.

A hobbi horgászok szintén külön szektor(ok)ban versenyeznek majd, a kategóriában nevezett versenyzők számától függően 1 vagy 2 szektorban. Ha a kategóriában 12 nevezőnél többen regisztrálnak, akkor nem csak egy, hanem kettő szektorban versenyezhetnek. Ők lesznek a III. (és IV.) szektor.

A fentieknek megfelelően alakul ki a verseny három vagy négy szektora.

Ha a versenyre 37 horgásznál kevesebben neveznek, akkor a horgászverseny a horgásztónak csak egy erre a célra kijelölt szakaszán kerül megrendezésre, 36 fő fölötti versenyző esetén a verseny a teljes tavat elfoglalja, mások nem horgászhatnak rajta a verseny idején.

Díjazás

A szektorok első, második és harmadik helyezett versenyzői lesznek díjazva a versenyen, valamint az összes versenyző közül a legnagyobb halat fogó horgász, és a darabszámot tekintve (a teljes mezőnyben) a legtöbb halat fogó horgász.

Szektorok 1. helyezettjei
Szektorok 2. helyezettjei
Szektorok 3. helyezettjei

 • kupa

Legnagyobb hal fogója

 • kupa

Legtöbb hal fogója

 • kupa

Szabályok

A verseny végeredményébe minden horoggal fogott hal beleszámít, kivéve a razbórákat, sneciket. Alapvetően az össztömeg dönt, de a legnagyobb hal (súly), és a legtöbb hal (db) is díjazásra kerül.

 • Kategóriától függően fejenként 1 vagy 2 bottal, botonként egy horoggal lehet horgászni, szabadon választott technikával (de pergetni tilos).
 • Etetőanyag limit nincs (ésszerű határok között akármennyit lehet etetni), bármilyen csalival lehet horgászni, de tűző- és etetőszúnyog használata tilos.
 • A versenyen csak olyan etetőanyag használható, ami nem veszélyezteti a tó kiváló vízminőségét. Kutyatáppal etetni tilos!
 • Etetni csak kézzel, etetőkosárral és (kézi)csúzlival, illetve etetőcsészével szabad.
 • A verseny kezdetét jelszó dudaszó előtt etetni, bármilyen csalit vagy etetőanyagot a vízbe juttatni tilos!
 • A versenyen kötelező használni: horogszabadító, nagy méretű, apró szemű merítőháló, pontymatrac, sebfertőtlenítő, nagyméretű, merevített haltartó szák, amely legalább 3 m hosszú, vagy pontyzsák.
 • A horgászat során TILOS HASZNÁLNI: fém haltartót, illetve minden olyan eszközt, ami nem méltó a halakkal való kíméletes bánásmódhoz.
 • Szektoridegen hal nincs, azaz mindegy, hogy a versenyző által a saját területén megakasztott majd kifogott hal a fárasztás közben átmegy-e vagy sem a szomszédos vagy más versenyzők területére, beleszámít az eredménybe a mérlegeléskor.
 • A verseny vége után megfogott hal csak akkor számít bele a végeredménybe, ha a verseny vége előtt akasztották meg, és a lefújást követő 15 percen belül partra emelik.
 • A verseny kezdetét és végét dudaszóval (ill. a verseny kezdetén megbeszélt hanghatással) jelezzük.
 • A versenyzők a sorsoláskor kihúzott horgászhelyen horgászhatnak, maximum a tó képzeletbeli felezővonaláig dobálva és horgászva (a versenyeken a két hosszanti part mentén tűzzük ki a horgászhelyeket, ezért figyelni kell arra, hogy a szemközti horgászok területét a versenyzők ne zavarják se etetéssel, se rádobálással). Ugyanez a szabály vonatkozik a bal- és jobb oldali szomszédos horgász területének a tiszteletben tartására is.

A versenyre nemtől és kortól függetlenül, bárki nevezhet. (15 éven aluli gyermekek csak szülői vagy felnőtt felügyelettel vehetnek részt.)

A verseny menete

 • 2019. szeptember 1., vasárnap, 6.30-7.00: gyülekező, regisztráció
 • 7.00: köszöntő, a szabályok ismertetése, horgászhelyek kisorsolása (dupla sorsolás, az első körben a számhúzás sorrendjét sorsoljuk, nevezési sorrendben)
 • 7.20-8.30: horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre
 • 8.30-tól 14.30-ig: horgászverseny, igény szerinti mérlegeléssel
 • 14.30: mérlegelés, ebéd, eredményhirdetés, díjkiosztó, a verseny lezárása

Jelentkezés, nevezés

A horgászversenyre a +36-30-382-0304-es telefonszámon, vagy az alábbi gombbal elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével jelentkezhet, egészen a verseny napjának reggeléig, illetve a maximális létszám (48) eléréséig (eddig 34 horgász nevezett).

részt szeretnék venni a versenyen

A horgászverseny nevezési listája kategóriánként

Gyerek horgász

 1. Vilmányi Mátyás
 2. Petrusz Péter
 3. Kurbely Marcell
 4. Rácz Zsolt

Hobbi horgász

 1. Dudik Richárd
 2. Kiss József
 3. Petrusz Sándor
 4. Buczi Mihály
 5. Papp Viktor
 6. Bajusz István
 7. Palóczi István
 8. Tóth József
 9. Kerékgyártó Tamás
 10. Varga Tibor János
 11. Barizs László
 12. Sebők Roland
 13. boruzs sándor
 14. Bartalos Ferenc
 15. Kerezsi László
 16. Rácz István
 17. Ifj. Rácz István
 18. Tóth Zoltán
 19. Simon Zoltán
 20. Varga Krisztián

Versenyhorgász

 1. Kerekes Zoltan
 2. Ágoston Ferenc Szilamér
 3. Porkoláb Viktor
 4. Kádár Zoltán
 5. Gál Péter
 6. Tóth Gabor
 7. Sólyom László
 8. Fülöp Zoltán
 9. Kovács Gergő
 10. Róbert Alföldi
Sáska horgásztó

← vissza a horgászversenyek oldalára