Sáska horgásztó
bejelentkezés regisztráció kosár (0) feliratkozás webshop
← a horgászversenyek főoldalára

Versenykiírás és regisztráció

Egyéni horgászverseny

A verseny lezajlott.

Október 14-én (vasárnap) kerül megrendezésre az idei második őszi, egyéni horgászversenyünk a Sáska-tavon! A nyílt nevezéses horgászversenyre szeretettel várjuk minden kedves horgásztársunkat.

Nevezett: 42 horgász
A maximális létszám: 42 fő

A versenyre nevezettek száma elérte a maximálisan megengedettet (42), ezért a versenyre már nem lehet regisztrálni. (Nevezés lemondása esetén még szabadulhatnak fel helyek.)

Időpont

2018. október 14. (vasárnap)
A verseny időtartama: 6 óra
8:45-től 14:45-ig
gyülekező: 7:00-tól 7:30-ig

A versenyen résztvevők az általuk kifogott kárászokat elvihetik. (Kárászkisöprő akció van a Sáskán, aminek a célja, hogy a kárászok jelentős tömegét csökkentsük, ezzel könnyebbé téve a pontyhorgászatot.)

Díjazás

A verseny három szektorban zajlik, a három szektorelső lesz a verseny összesített első három helyezettje, illetve díjazva lesznek még a szektorok második és harmadik helyezett versenyzői, valamint a versenyen a legnagyobb halat fogó horgász, és a darabszámot tekintve a legtöbb halat fogó horgász is.

A verseny díjazottjai kupát (összesen 11 db-ot), és a Sáskára érvényes 1-1 sport napijegyet nyernek.

Szabályok

A verseny végeredményébe minden horoggal fogott hal beleszámít. Alapvetően az össztömeg dönt, de a legnagyobb hal (súly), és a legtöbb hal (db) is díjazásra kerül.

 • Fejenként maximum két bottal, botonként egy horoggal lehet horgászni, horgászmódszertől függetlenül (de pergetni tilos).
 • Etetőanyag limit nincs (ésszerű határok között akármennyit lehet etetni), bármilyen csalival lehet horgászni, de tűző- és etetőszúnyog használata tilos.
 • A versenyen csak olyan etetőanyag használható, ami nem veszélyezteti a tó kiváló vízminőségét. Kutyatáppal etetni tilos!
 • Etetni csak kézzel, etetőkosárral és (kézi)csúzlival, illetve etetőcsészével szabad.
 • A verseny kezdetét jelszó dudaszó előtt etetni, bármilyen csalit vagy etetőanyagot a vízbe juttatni tilos!
 • A versenyen kötelező használni: horogszabadító, nagy méretű, apró szemű merítőháló, pontymatrac, sebfertőtlenítő, nagyméretű, merevített haltartó szák, amely legalább 3 m hosszú, vagy pontyzsák.
 • A horgászat során TILOS HASZNÁLNI: fém haltartót, illetve minden olyan eszközt, ami nem méltó a halakkal való kíméletes bánásmódhoz.
 • Szektoridegen hal nincs, azaz mindegy, hogy a versenyző által a saját területén megakasztott majd kifogott hal a fárasztás közben átmegy-e vagy sem a szomszédos vagy más versenyzők területére, mindenképpen beleszámít az eredménybe a mérlegeléskor.
 • A verseny vége előtt megakasztott halat a verseny lefújását követő 15 percen belül partra kell emelni, csak akkor számít bele a végeredménybe.
 • A versenyzők a sorsoláskor kihúzott horgászhelyen horgászhatnak, maximum a tó képzeletbeli felezővonaláig dobálva és horgászva (a versenyeken a két hosszanti part mentén tűzzük ki a horgászhelyeket, ezért figyelni kell arra, hogy a szemközti horgászok területét a versenyzők ne zavarják se etetéssel, se rádobálással). Ugyanez a szabály vonatkozik a bal- és jobb oldali szomszédos horgász területének a tiszteletben tartására is.

A versenyre nemtől és kortól függetlenül, bárki nevezhet. (14 éven aluli gyermekek csak szülői vagy felnőtt felügyelettel vehetnek részt.)

A verseny menete

 • 2018. október 14., vasárnap, 7.00-7.30: gyülekező, regisztráció
 • 7.30: köszöntő, a szabályok ismertetése, horgászhelyek kisorsolása (dupla sorsolás, az első körben a számhúzás sorrendjét sorsoljuk, nevezési sorrendben)
 • 7.45-8.45: horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre
 • 8.45-től 14.45-ig: horgászverseny, igény szerinti mérlegeléssel
 • 14.45: mérlegelés, ebéd, eredményhirdetés, díjkiosztó, a verseny lezárása

Jelentkezés, nevezés

A horgászversenyre a +36-30-382-0304-es telefonszámon, vagy az alábbi gombbal elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével jelentkezhet, egészen a verseny napjának reggeléig, illetve a maximális létszám (42) eléréséig (eddig 42 horgász nevezett).

A versenyre nevezettek száma elérte a maximálisan megengedettet (42), ezért a versenyre már nem lehet regisztrálni. (Nevezés lemondása esetén még szabadulhatnak fel helyek.)
részt szeretnék venni a versenyen

A horgászverseny aktuális nevezési listája: (42 versenyző)

1. Dankos Tibor
2. Bilincsi Lajos
3. Vásárhelyi Mihály
4. Dózsa Norbert
5. Szilágyi Tamás
6. Varga József
7. Ünlütürk Nóra
8. Porkolab Viktor
9. Szeleczki István
10. Balogh Antal
11. Nagy Lajos
12. Balogh István
13. Uhrin János
14. Csarnai János
15. Fülöp Zoltán
16. Hajdu Ferenc
17. Kerekesi Mihály
18. Bíró Imre
19. Hegedűs Sándor
20. Őszi Gusztáv
21. Kovács Gergő
22. Szilágyi László
23. Nagy Zoltán
24. Varga József
25. Varga Roland
26. Ifj. Varga József
27. Balla Erik
28. Tóth József
29. Nemes Dávid
30. Varga Albert
31. Rantal Zsolt
32. Bodnár Tibor
33. Ágoston Tibor
34. Bernáth István
35. Takács Zsolt
36. Katona László
37. Pálóczi János
38. Sólyom Máté
39. Harsányi Zsolt
40. Tóth Imre
41. Kerezsi László
42. Kozák Csaba

← a horgászversenyek főoldalára

Essential SSL