/ horgászversenyek / Versenykiírás és regisztráció

Éjszakai horgászverseny

A 2024-es éjszakai, egyéni versenysorozatunk második versenyén is eredményes virrasztást kívánunk!

Időpont

2024. június 29. (szombat)
A verseny időtartama: 10 óra (19:00 – 5:00)
gyülekező: 17:30-tól 17:50-ig

Jelentkezés, nevezés

A horgászversenyre a +36-30-382-0304-es telefonszámon, vagy ezen a felületen jelentkezhet a regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével, a verseny napjának reggeléig, illetve a maximális létszám eléréséig.

Max. létszám: 48 fő

Min. létszám: 7 fő

Nevezett: 11 horgász

Nevezési díj

A nevezési díj: 12000,- Ft/fő

Díjazás

A verseny két kategóriában (hobbi (kétbotos) és versenyzői (1 bottal horgászhatnak)) és három vagy négy vagy öt szektorban zajlik, a nevezők és kategóriák teljes létszámától függően. Egy szektorban minimum 3 fő, maximum 12 fő horgászhat.

A szektorok első, második és harmadik helyezett versenyzői lesznek díjazva (kupával), valamint a versenyen a legnagyobb halat fogó horgász, és a darabszámot tekintve a legtöbb halat fogó horgász is (összesen 6/9/12/15 plusz 2 db kupa talál gazdára, a szektorok számától függően).

Kategóriánként (a szektorok összesített eredménye szerint) hirdetünk dobogós (I., II., III.) helyezéseket, a fogott össztömeg szerint rangsorolva.

Főbb szabályok

 • a versenyen 1 vagy 2 bottal lehet horgászni (kategóriától függően), szabadon választott technikával
 • a minél nagyobb össztömeg a cél, de díjazzuk a legnagyobb halat és a (darabszámra) legtöbb megfogott halat is

(a verseny részletes szabályainak megtekintéséhez kattints a Szabályok feliratra)

A verseny végeredményébe minden horoggal fogott hal beleszámít, kivéve a razbórákat, sneciket.

Alapvetően az össztömeg dönt, de a legnagyobb hal (súly), és a legtöbb hal (db) is díjazásra kerül.

A versenyzők horgászhelyeinek meghatározása dupla sorsolással történik: az első körben a számhúzás sorrendjét sorsoljuk, nevezési sorrendben, a második körben pedig az első húzás sorrendjében húzzuk ki a horgászhelyeket.

 • Fejenként 1 vagy 2 bottal (kategóriától függően), botonként egy horoggal lehet horgászni, szabadon választott technikával (de pergetni tilos).
 • Etetőanyag limit nincs (ésszerű határok között akármennyit lehet etetni), bármilyen csalival lehet horgászni, de tűző- és etetőszúnyog használata tilos.
 • A versenyen csak olyan etetőanyag használható, ami nem veszélyezteti a tó kiváló vízminőségét. Kutyatáppal etetni tilos!
 • Etetni csak kézzel, etetőkosárral, (kézi)csúzlival, esetleg dobócsővel, illetve etetőcsészével szabad.
 • A verseny kezdetét jelző dudaszó előtt etetni, bármilyen csalit vagy etetőanyagot a vízbe juttatni tilos!
 • A versenyen kötelező használni: horogszabadító, nagy méretű, apró szemű merítőháló, pontymatrac, sebfertőtlenítő, nagyméretű, merevített haltartó szák, amely legalább 3 m hosszú, vagy pontyzsák.
 • A horgászat során TILOS HASZNÁLNI: fém haltartót, illetve minden olyan eszközt, ami nem méltó a halakkal való kíméletes bánásmódhoz.
 • Etetni csak a versenyző kijelölt horgászhelyéről szabad, mint ahogy horgászni is csak a versenyző számára kijelölt horgászhelyről szabad. A megakasztott és kifogott halak csak akkor számítanak bele a végeredménybe, ha a versenyző kijelölt horgászhelyén kerülnek kiemelésre is.
 • Szektoridegen hal nincs, azaz mindegy, hogy a versenyző által a saját területén megakasztott majd kifogott hal a fárasztás közben átmegy-e vagy sem a szomszédos vagy más versenyzők területére, beleszámít az eredménybe a mérlegeléskor.
 • A verseny vége után megfogott hal csak akkor számít bele a végeredménybe, ha a verseny vége előtt akasztották meg, és a lefújást követő 15 percen belül partra emelik.
 • A verseny kezdetét és végét dudaszóval (ill. a verseny előtt megbeszélt hanghatással) jelezzük.
 • A versenyzők a sorsoláskor kihúzott horgászhelyen horgászhatnak, maximum a tó képzeletbeli felezővonaláig dobálva és horgászva (a versenyeken a két hosszanti part mentén tűzzük ki a horgászhelyeket, ezért figyelni kell arra, hogy a szemközti horgászok területét a versenyzők ne zavarják se etetéssel, se rádobálással). Ugyanez a szabály vonatkozik a bal- és jobb oldali szomszédos horgász területének a tiszteletben tartására is.

A versenyre nemtől és kortól függetlenül, bárki nevezhet. (15 éven aluli gyermekek csak szülői vagy felnőtt felügyelettel vehetnek részt.)

A versenyen csak az vehet részt, aki érvényes állami horgászjeggyel vagy turista állami jeggyel rendelkezik.

A verseny menete

 • 17.30-17.50: gyülekező, regisztráció
 • 17.50: köszöntő, a szabályok ismertetése, horgászhelyek kisorsolása
 • 18.00-19.00: horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre
 • 19.00-tól 5.00-ig: horgászverseny, igény szerinti mérlegeléssel
 • vasárnap 5.00: mérlegelés, eredményhirdetés, díjkiosztó, a verseny lezárása