(30) 382-03-04 [nyitva tartás] (30) 565-93-03 info@saskahorgaszto.hu
← a horgászversenyek főoldalára

Versenykiírás és regisztráció

Télköszöntő horgászverseny, 2018. dec. 2.

December 2-án (vasárnap) kerül megrendezésre a 2018. évi télköszöntő horgászverseny a Sáska-tavon! Az egyéni, nyílt nevezéses horgászversenyre szeretettel várjuk minden kedves horgásztársunkat.

Nevezett: 34 horgász
A maximális létszám: 42 fő

Időpont

2018. december 2. (vasárnap)
A verseny időtartama: 5 óra
9:00-tól 14:00-ig
gyülekező: 6:40-től 7:20-ig

 

Nevezési díj

5500,- Ft/fő
A nevezési díj magában foglalja a verseny végén elfogyasztott ebédet. (A kísérőknek igényelt ebéd díja 500,- Ft.) A díj a verseny kezdetén, a halőrházban, a regisztrációkor fizetendő készpénzben, bankkártyával vagy szép kártyával (szabadidő alszámla).

Díjazás

A verseny három szektorban zajlik, a három szektorelső lesz a verseny összesített első három helyezettje, illetve díjazva lesznek még a szektorok második és harmadik helyezett versenyzői, valamint a versenyen a legnagyobb halat fogó horgász, és a darabszámot tekintve a legtöbb halat fogó horgász is.

A verseny díjazottjai kupát (összesen 11 db-ot), és a Sáskára érvényes 1-1 sport napijegyet nyernek.

Szabályok

A verseny végeredményébe minden horoggal fogott hal beleszámít, kivéve a razbórákat, sneciket. Alapvetően az össztömeg dönt, de a legnagyobb hal (súly), és a legtöbb hal (db) is díjazásra kerül.

 • Fejenként maximum két bottal, botonként egy horoggal lehet horgászni, horgászmódszertől függetlenül (de pergetni tilos).
 • Etetőanyag limit nincs (ésszerű határok között akármennyit lehet etetni), bármilyen csalival lehet horgászni, de tűző- és etetőszúnyog használata tilos.
 • A versenyen csak olyan etetőanyag használható, ami nem veszélyezteti a tó kiváló vízminőségét. Kutyatáppal etetni tilos!
 • Etetni csak kézzel, etetőkosárral és (kézi)csúzlival, illetve etetőcsészével szabad.
 • A verseny kezdetét jelszó dudaszó előtt etetni, bármilyen csalit vagy etetőanyagot a vízbe juttatni tilos!
 • A versenyen kötelező használni: horogszabadító, nagy méretű, apró szemű merítőháló, pontymatrac, sebfertőtlenítő, nagyméretű, merevített haltartó szák, amely legalább 3 m hosszú, vagy pontyzsák.
 • A horgászat során TILOS HASZNÁLNI: fém haltartót, illetve minden olyan eszközt, ami nem méltó a halakkal való kíméletes bánásmódhoz.
 • Szektoridegen hal nincs, azaz mindegy, hogy a versenyző által a saját területén megakasztott majd kifogott hal a fárasztás közben átmegy-e vagy sem a szomszédos vagy más versenyzők területére, mindenképpen beleszámít az eredménybe a mérlegeléskor.
 • A verseny vége előtt megakasztott halat a verseny lefújását követő 15 percen belül partra kell emelni, csak akkor számít bele a végeredménybe.
 • A versenyzők a sorsoláskor kihúzott horgászhelyen horgászhatnak, maximum a tó képzeletbeli felezővonaláig dobálva és horgászva (a versenyeken a két hosszanti part mentén tűzzük ki a horgászhelyeket, ezért figyelni kell arra, hogy a szemközti horgászok területét a versenyzők ne zavarják se etetéssel, se rádobálással). Ugyanez a szabály vonatkozik a bal- és jobb oldali szomszédos horgász területének a tiszteletben tartására is.

A versenyre nemtől és kortól függetlenül, bárki nevezhet. (14 éven aluli gyermekek csak szülői vagy felnőtt felügyelettel vehetnek részt.)

A verseny menete

 • 2018. december 2., vasárnap, 6.40-7.20: gyülekező, regisztráció
 • 7.20: köszöntő, a szabályok ismertetése, horgászhelyek kisorsolása (dupla sorsolás, az első körben a számhúzás sorrendjét sorsoljuk, nevezési sorrendben)
 • 7.50-9.00: horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre
 • 9.00-tól 14.00-ig: horgászverseny, igény szerinti mérlegeléssel
 • 14.00: mérlegelés, ebéd, eredményhirdetés, díjkiosztó, a verseny lezárása

Jelentkezés, nevezés

A horgászversenyre a +36-30-382-0304-es telefonszámon, vagy az alábbi gombbal elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével jelentkezhet, egészen a verseny napjának reggeléig, illetve a maximális létszám (42) eléréséig (eddig 34 horgász nevezett).

részt szeretnék venni a versenyen

A horgászverseny aktuális nevezési listája: (34 versenyző)

1. Vajas Viktor
2. Leiter Márk
3. Balla Erik
4. Ágoston Tibor
5. Rantal Zsolt
6. Bíró Imre
7. Harsányi Zsolt
8. Bagosi Roland
9. Felhő
10. Mészáros László
11. Mészáros József
12. Bilincsi Lajos
13. Bokor József
14. varga albert
15. Dankos Tibor
16. Varga József
17. Bányai ándor
18. Dózsa Norbert
19. Suhajda Csaba
20. Szilágyi Tamás
21. Ünlütürk Nóra
22. Szöllősi Krisztián
23. Kerekesi Mihály
24. Horváth Máté
25. Szilágyi Attila
26. Kovács Gergő
27. Karácson Péter
28. Sárvári Lajos
29. Nagy Roland
30. Bernáth István
31. Bártfai Balázs
32. Sólyom László
33. Kovács József
34. Zsuga Kristóf

← a horgászversenyek főoldalára