(30) 382-03-04 [nyitva tartás] (30) 565-93-03 info@saskahorgaszto.hu
← a horgászversenyek főoldalára

Versenykiírás és regisztráció

Szezonzáró horgászverseny, 2018.

November 4-én (vasárnap) kerül megrendezésre a 2018. év szezonzáró horgászversenye a Sáska-tavon! Az egyéni, nyílt nevezéses horgászversenyre szeretettel várjuk minden kedves horgásztársunkat.

Nevezett: 34 horgász
A maximális létszám: 42 fő

Időpont

2018. november 4. (vasárnap)
A verseny időtartama: 6 óra
9:00-tól 15:00-ig
gyülekező: 7:00-tól 7:30-ig

Nevezési díj

5500,- Ft/fő
A nevezési díj magában foglalja a verseny végén elfogyasztott ebédet. (A kísérőknek igényelt ebéd díja 500,- Ft.) A díj a verseny kezdetén, a halőrházban, a regisztrációkor fizetendő készpénzben, bankkártyával vagy szép kártyával (szabadidő alszámla).

A versenyen résztvevők az általuk kifogott kárászokat elvihetik. (Kárászkisöprő akció van a Sáskán, aminek a célja, hogy a kárászok jelentős tömegét csökkentsük, ezzel könnyebbé téve a pontyhorgászatot.)

Díjazás

A verseny három szektorban zajlik, a három szektorelső lesz a verseny összesített első három helyezettje, illetve díjazva lesznek még a szektorok második és harmadik helyezett versenyzői, valamint a versenyen a legnagyobb halat fogó horgász, és a darabszámot tekintve a legtöbb halat fogó horgász is.

A verseny díjazottjai kupát (összesen 11 db-ot), és a Sáskára érvényes 1-1 sport napijegyet nyernek.

Szabályok

A verseny végeredményébe minden horoggal fogott hal beleszámít. Alapvetően az össztömeg dönt, de a legnagyobb hal (súly), és a legtöbb hal (db) is díjazásra kerül.

 • Fejenként maximum két bottal, botonként egy horoggal lehet horgászni, horgászmódszertől függetlenül (de pergetni tilos).
 • Etetőanyag limit nincs (ésszerű határok között akármennyit lehet etetni), bármilyen csalival lehet horgászni, de tűző- és etetőszúnyog használata tilos.
 • A versenyen csak olyan etetőanyag használható, ami nem veszélyezteti a tó kiváló vízminőségét. Kutyatáppal etetni tilos!
 • Etetni csak kézzel, etetőkosárral és (kézi)csúzlival, illetve etetőcsészével szabad.
 • A verseny kezdetét jelszó dudaszó előtt etetni, bármilyen csalit vagy etetőanyagot a vízbe juttatni tilos!
 • A versenyen kötelező használni: horogszabadító, nagy méretű, apró szemű merítőháló, pontymatrac, sebfertőtlenítő, nagyméretű, merevített haltartó szák, amely legalább 3 m hosszú, vagy pontyzsák.
 • A horgászat során TILOS HASZNÁLNI: fém haltartót, illetve minden olyan eszközt, ami nem méltó a halakkal való kíméletes bánásmódhoz.
 • Szektoridegen hal nincs, azaz mindegy, hogy a versenyző által a saját területén megakasztott majd kifogott hal a fárasztás közben átmegy-e vagy sem a szomszédos vagy más versenyzők területére, mindenképpen beleszámít az eredménybe a mérlegeléskor.
 • A verseny vége előtt megakasztott halat a verseny lefújását követő 15 percen belül partra kell emelni, csak akkor számít bele a végeredménybe.
 • A versenyzők a sorsoláskor kihúzott horgászhelyen horgászhatnak, maximum a tó képzeletbeli felezővonaláig dobálva és horgászva (a versenyeken a két hosszanti part mentén tűzzük ki a horgászhelyeket, ezért figyelni kell arra, hogy a szemközti horgászok területét a versenyzők ne zavarják se etetéssel, se rádobálással). Ugyanez a szabály vonatkozik a bal- és jobb oldali szomszédos horgász területének a tiszteletben tartására is.

A versenyre nemtől és kortól függetlenül, bárki nevezhet. (14 éven aluli gyermekek csak szülői vagy felnőtt felügyelettel vehetnek részt.)

A verseny menete

 • 2018. november 4., vasárnap, 7.00-7.30: gyülekező, regisztráció
 • 7.30: köszöntő, a szabályok ismertetése, horgászhelyek kisorsolása (dupla sorsolás, az első körben a számhúzás sorrendjét sorsoljuk, nevezési sorrendben)
 • 8.00-9.00: horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre
 • 9.00-tól 15.00-ig: horgászverseny, igény szerinti mérlegeléssel
 • 15.00: mérlegelés, ebéd, eredményhirdetés, díjkiosztó, a verseny lezárása

Jelentkezés, nevezés

A horgászversenyre a +36-30-382-0304-es telefonszámon, vagy az alábbi gombbal elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével jelentkezhet, egészen a verseny napjának reggeléig, illetve a maximális létszám (42) eléréséig (eddig 34 horgász nevezett).

részt szeretnék venni a versenyen

A horgászverseny aktuális nevezési listája: (34 versenyző)

1. Csarnai János
2. Szatmári Zsolt
3. Porkoláb viktor
4. Horváth jános
5. Leiter Márk
6. Bártfai Balázs
7. Bilincsi Lajos
8. Darabos Bálint
9. Bokor József
10. Kerekesi Mihály
11. Dózsa Norbert
12. Feczkó Róbert
13. Balla Erik
14. Pálóczi János
15. Rantal Zsolt
16. Grezsu Mihály
17. Szabó József
18. Vilmányi
19. Szeleczki István
20. Felhős István
21. Kovács Antal
22. Kádár József
23. Ágoston Tibor
24. Tóth Zoltán
25. Székely János
26. Dudás Imre
27. Kovács Gergő
28. Nemes Dávid
29. Hajdu Ferenc
30. Béres András
31. Bata Tibor
32. Bognár Ferenc
33. Balogh István
34. Dósa Tamás

← a horgászversenyek főoldalára