(30) 382-03-04 [nyitva tartás] (30) 565-93-03 info@saskahorgaszto.hu
← a horgászversenyek főoldalára

Versenykiírás és regisztráció

Szezonnyitó, egyéni horgászverseny

A tavasz első hétvégéjén, március 4-én (vasárnap) kerül megrendezésre az idei első horgászverseny a Sáska horgásztavon! Szezonnyitó horgászversenyünk a korábbi évekhez hasonlóan egyéni, nyílt nevezéses verseny, amelyre szeretettel várjuk tisztelt horgásztársainkat!

Nevezett: 44 horgász
A maximális létszám: 45 fő

Időpont

2018. március 4. (vasárnap)
A verseny időtartama: 6 óra
8:45-től 14:45-ig
gyülekező: 7:10-től 7:30-ig

Nevezési díj

5000,- Ft/fő
A nevezési díj magában foglalja a verseny végén elfogyasztott ebédet. Amennyiben valaki nem kér ebédet, az ő nevezési díja 4500,- Ft-ra módosul. A kísérőknek igényelt ebéd díja 500,- Ft. A díj a verseny kezdetén, a halőrházban, a regisztrációkor fizetendő készpénzben, bankkártyával vagy szép kártyával (szabadidő alszámla).

Díjazás

A verseny három szektorban zajlik, a három szektorelső lesz a verseny összesített első három helyezettje, illetve díjazva lesznek még a szektorok második és harmadik helyezett versenyzői, valamint a versenyen a legnagyobb halat fogó horgász, és a darabszámot tekintve a legtöbb halat fogó horgász is.

A verseny díjazottjai kupát (összesen 11 db-ot), és a Sáskára érvényes 1-1 sport napijegyet nyernek.

Szabályok

A verseny végeredményébe minden horoggal fogott hal beleszámít. Alapvetően az össztömeg dönt, de a legnagyobb hal (súly), és a legtöbb hal (db) is díjazásra kerül.

 • Fejenként maximum két bottal, botonként egy horoggal lehet horgászni, horgászmódszertől függetlenül (de pergetni tilos).
 • Etetőanyag limit nincs (ésszerű határok között akármennyit lehet etetni), bármilyen csalival lehet horgászni, de tűző- és etetőszúnyog használata tilos.
 • A versenyen csak olyan etetőanyag használható, ami nem veszélyezteti a tó kiváló vízminőségét. Kutyatáppal etetni tilos!
 • Etetni csak kézzel, etetőkosárral és (kézi)csúzlival, illetve etetőcsészével szabad.
 • A verseny kezdetét jelszó dudaszó előtt etetni, bármilyen csalit vagy etetőanyagot a vízbe juttatni tilos!
 • A versenyen kötelező használni: horogszabadító, nagy méretű, apró szemű merítőháló, pontymatrac, sebfertőtlenítő, nagyméretű, merevített haltartó szák, amely legalább 3 m hosszú, vagy pontyzsák.
 • A horgászat során TILOS HASZNÁLNI: fém haltartót, illetve minden olyan eszközt, ami nem méltó a halakkal való kíméletes bánásmódhoz.
 • Szektoridegen hal nincs, azaz mindegy, hogy a versenyző által a saját területén megakasztott majd kifogott hal a fárasztás közben átmegy-e vagy sem a szomszédos vagy más versenyzők területére, mindenképpen beleszámít az eredménybe a mérlegeléskor.
 • A verseny vége előtt megakasztott halat a verseny lefújását követő 15 percen belül partra kell emelni, csak akkor számít bele a végeredménybe.
 • A versenyzők a sorsoláskor kihúzott horgászhelyen horgászhatnak, maximum a tó képzeletbeli felezővonaláig dobálva és horgászva (a versenyeken a két hosszanti part mentén tűzzük ki a horgászhelyeket, ezért figyelni kell arra, hogy a szemközti horgászok területét a versenyzők ne zavarják se etetéssel, se rádobálással). Ugyanez a szabály vonatkozik a bal- és jobb oldali szomszédos horgász területének a tiszteletben tartására is.

A versenyre nemtől és kortól függetlenül, bárki nevezhet. (14 éven aluli gyermekek csak szülői vagy felnőtt felügyelettel vehetnek részt.)

A verseny menete

 • 2018. március 4., vasárnap, 7.10-7.30: gyülekező, regisztráció
 • 7.30: köszöntő, a szabályok ismertetése, horgászhelyek kisorsolása (dupla sorsolás, az első körben a számhúzás sorrendjét sorsoljuk, nevezési sorrendben)
 • 7.45-8.45: horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre
 • 8.45-től 14.45-ig: horgászverseny, igény szerinti mérlegeléssel
 • 14.45: mérlegelés, ebéd, eredményhirdetés, díjkiosztó, a verseny lezárása

Jelentkezés, nevezés

A horgászversenyre a +36-30-382-0304-es telefonszámon, vagy az alábbi gombbal elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével jelentkezhet, egészen a verseny napjának reggeléig, illetve a maximális létszám (45) eléréséig (eddig 44 horgász nevezett).

részt szeretnék venni a versenyen

A horgászverseny aktuális nevezési listája:

 1. Feczkó Róbert
 2. Porkoláb Viktor
 3. Dudik Richárd
 4. Székely János
 5. Tóth Tamás
 6. Pandy Ákos
 7. Tóth Gyula
 8. Tóth Gábor
 9. Sebők Roland
 10. Gulácsi Tamás
 11. Tóth Imre
 12. Harsányi Zsolt
 13. Leiter Márk
 14. Nemes Sándor Levente
 15. Szöllősi Krisztián
 16. Bíró József
 17. Gál Péter
 18. Bay Bence
 19. Sebestyén Árpád
 20. Kovács Károly
 21. Tóth Tamás Kolos
 22. Molnár László
 23. Boruzs Sandor
 24. Marincsák JÁNOS
 25. Csarnai János
 26. Vajas Viktor
 27. Dankos Tibor
 28. Almási Roland
 29. Kerezsi László
 30. Hegyi Balázs
 31. Kiss István
 32. Dudás Imre
 33. Szabó Szabolcs
 34. Bíró Imre
 35. Rantal Zsolt
 36. Balla Erik
 37. Hegedűs Sándor
 38. Molnár János
 39. Dobos András
 40. Szabó Konrád
 41. Siket Sándor
 42. Takács Zsolt
 43. Rádi István
 44. Bognár Ferenc

← a horgászversenyek főoldalára