(30) 382-03-04 [nyitva tartás] (30) 565-93-03 info@saskahorgaszto.hu
← vissza a horgászversenyek oldalára

Versenykiírás és regisztráció

Egyéni horgászverseny

A verseny a kedvezőtlen időjárás miatt ELMARADT.

2017. szeptember 23-án (szombat) egyéni, nyílt nevezéses horgászverseny lesz a Sáskán, amelyre szeretettel várjuk tisztelt horgásztársainkat!

Nevezett: 34 horgász
A maximális létszám: 45 fő

Időpont

2017. szeptember 23. (szombat)
A verseny időtartama: 6 óra
8:45-től 14:45-ig
gyülekező: 7:10-től 7:30-ig

Díjazás

A verseny három szektorban zajlik, a három szektorelső lesz a verseny összesített első három helyezettje, illetve díjazva lesznek még a szektorok második és harmadik helyezett versenyzői, valamint a versenyen a legnagyobb halat fogó horgász, és a darabszámot tekintve a legtöbb halat fogó horgász.

A verseny díjazottjai kupát (összesen 11 db-ot), és a Sáskára érvényes 1-1 sport napijegyet nyernek.

Szabályok

A verseny végeredményébe minden horoggal fogott hal beleszámít. Alapvetően az össztömeg dönt, de a legnagyobb hal (súly), és a legtöbb hal (db) is díjazásra kerül.

 • Fejenként maximum két bottal, botonként egy horoggal lehet horgászni, horgászmódszertől függetlenül (de pergetni tilos).
 • Etetőanyag limit nincs (ésszerű határok között akármennyit lehet etetni), bármilyen csalival lehet horgászni, de tűző- és etetőszúnyog használata tilos.
 • A versenyen csak olyan etetőanyag használható, ami nem veszélyezteti a tó kiváló vízminőségét. Kutyatáppal etetni tilos!
 • Etetni csak kézzel, etetőkosárral és (kézi)csúzlival, illetve etetőcsészével szabad.
 • A verseny kezdetét jelszó dudaszó előtt etetni, bármilyen csalit vagy etetőanyagot a vízbe juttatni tilos!
 • A versenyen kötelező használni: horogszabadító, nagy méretű, apró szemű merítőháló, pontymatrac, sebfertőtlenítő, nagyméretű, merevített haltartó szák, amely legalább 3 m hosszú, vagy pontyzsák.
 • A horgászat során TILOS HASZNÁLNI: fém haltartót, illetve minden olyan eszközt, ami nem méltó a halakkal való kíméletes bánásmódhoz.
 • Szektoridegen hal nincs, azaz mindegy, hogy a versenyző által a saját területén megakasztott majd kifogott hal a fárasztás közben átmegy-e vagy sem a szomszédos vagy más versenyzők területére, mindenképpen beleszámít az eredménybe a mérlegeléskor.
 • A verseny vége előtt megakasztott halat a verseny lefújását követő 15 percen belül partra kell emelni, csak akkor számít bele a végeredménybe.
 • A versenyzők a sorsoláskor kihúzott horgászhelyen horgászhatnak, maximum a tó képzeletbeli felezővonaláig dobálva és horgászva (a versenyeken a két hosszanti part mentén tűzzük ki a horgászhelyeket, ezért figyelni kell arra, hogy a szemközti horgászok területét a versenyzők ne zavarják se etetéssel, se rádobálással). Ugyanez a szabály vonatkozik a bal- és jobb oldali szomszédos horgász területének a tiszteletben tartására is.

A versenyre nemtől és kortól függetlenül, bárki nevezhet. (14 éven aluli gyermekek csak szülői vagy felnőtt felügyelettel vehetnek részt.)

A verseny menete

 • 2017. szeptember 23., szombat, 7.10-7.30: gyülekező, regisztráció
 • 7.30: köszöntő, a szabályok ismertetése, horgászhelyek kisorsolása (dupla sorsolás, az első körben a számhúzás sorrendjét sorsoljuk, nevezési sorrendben)
 • 7.45-8.45: horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre
 • 8.45-től 14.45-ig: horgászverseny, igény szerinti mérlegeléssel
 • 14.45: mérlegelés, ebéd, eredményhirdetés, díjkiosztó, a verseny lezárása

Jelentkezés, nevezés

A horgászversenyre a +36-30-382-0304-es telefonszámon, vagy az alábbi gombbal elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével jelentkezhet, egészen a verseny napjának reggeléig, illetve a maximális létszám (45) eléréséig (eddig 34 horgász nevezett).

részt szeretnék venni a versenyen

A horgászverseny aktuális nevezési listája:

 1. Leiter Márk
 2. Nagy Lajos
 3. Buglyó Imre
 4. Hegedűs Sándor
 5. Tóth László
 6. Dudik-Kereszti Beáta
 7. Harsányi Zsolt
 8. Kerezsi László
 9. Karácson Pèter
 10. Bártfai Balázs
 11. Iszák Antal
 12. Bajusz István
 13. Erdős Zoltán
 14. Boros Kálmán
 15. Palóczi István
 16. Ács Sándor
 17. Németi József
 18. Kovács Gergő
 19. Szabó István
 20. Őszi Gusztáv
 21. Nagy Mihály
 22. Kiss Lajos
 23. Ifj. Rácz István
 24. Id. Rácz István
 25. Kerekes Zoltán
 26. Balla Attila
 27. Bognár Ferenc
 28. Gyenge András
 29. Sólyom László
 30. Nyakas Miklós
 31. Bihari Lajos
 32. Tóth Gábor
 33. Porkolab viktor
 34. Istvan

← vissza a horgászversenyek oldalára