(30) 382-03-04 [nyitva tartás] (30) 565-93-03 info@saskahorgaszto.hu
← vissza a horgászversenyek oldalára

Versenykiírás és regisztráció

Éjszakai, egyéni horgászverseny

A verseny lezajlott. Az összefoglaló ide kattintva érhető el.

2017. július 1-jén, szombaton este kezdődik az idei első éjszakai, egyéni, nyílt nevezéses horgászverseny a Sáskán, amelyre szeretettel várjuk tisztelt horgásztársainkat!

A verseny az eredeti, egy héttel korábbi időpont helyett ezen a napon (júl. 1.) kerül megrendezésre.

Nevezett: 18 horgász
A maximális létszám: 40 fő

Időpont

2017. július 1. (szombat)
A verseny időtartama: 10 óra
19:00-tól 5:00-ig
gyülekező: 17:30-tól 17:45-ig

Díjazás

A verseny három szektorban zajlik, a három szektorelső lesz a verseny összesített első három helyezettje, illetve díjazva lesznek még a szektorok második és harmadik helyezett versenyzői, valamint a versenyen a legnagyobb halat fogó horgász, és a darabszámot tekintve a legtöbb halat fogó horgász.

A verseny díjazottjai kupát (összesen 11 db-ot), és a Sáskára érvényes 1-1 sport napijegyet nyernek.

Szabályok

A verseny végeredményébe minden horoggal fogott hal beleszámít. Alapvetően az össztömeg dönt, de a legnagyobb hal (tömeg), és a legtöbb hal (db) is díjazásra kerül.

 • Fejenként maximum két bottal, botonként egy horoggal lehet horgászni, horgászmódszertől függetlenül (de pergetni tilos).
 • Etetőanyag limit nincs (ésszerű határok között akármennyit lehet etetni), bármilyen csalival lehet horgászni, de tűző- és etetőszúnyog használata tilos.
 • A versenyen csak olyan etetőanyag használható, ami nem veszélyezteti a tó kiváló vízminőségét. Kutyatáppal etetni tilos!
 • Etetni csak kézzel, etetőkosárral és (kézi)csúzlival, illetve etetőcsészével szabad.
 • A verseny kezdetét jelszó dudaszó előtt etetni, bármilyen csalit vagy etetőanyagot a vízbe juttatni tilos!
 • A versenyen kötelező használni: horogszabadító, nagy méretű, apró szemű merítőháló, pontymatrac, sebfertőtlenítő, nagyméretű, merevített haltartó szák, amely legalább 3 m hosszú, vagy pontyzsák.
 • A horgászat során TILOS HASZNÁLNI: fém haltartót, illetve minden olyan eszközt, ami nem méltó a halakkal való kíméletes bánásmódhoz.
 • Szektoridegen hal nincs, azaz mindegy, hogy a versenyző által a saját területén megakasztott majd kifogott hal a fárasztás közben átmegy-e vagy sem a szomszédos vagy más versenyzők területére, mindenképpen beleszámít az eredménybe a mérlegeléskor.
 • A verseny vége előtt megakasztott halat a verseny lefújását követő 15 percen belül partra kell emelni, csak akkor számít bele a végeredménybe.
 • A versenyzők a sorsoláskor kihúzott horgászhelyen horgászhatnak, maximum a tó képzeletbeli felezővonaláig dobálva és horgászva (a versenyeken a két hosszanti part mentén tűzzük ki a horgászhelyeket, ezért figyelni kell arra, hogy a szemközti horgászok területét a versenyzők ne zavarják se etetéssel, se rádobálással). Ugyanez a szabály vonatkozik a bal- és jobb oldali szomszédos horgász területének a tiszteletben tartására is.

A versenyre nemtől és kortól függetlenül, bárki nevezhet. (14 éven aluli gyermekek csak szülői vagy felnőtt felügyelettel vehetnek részt.)

A verseny menete

 • 2017. július 1., szombat, 17.30-17.45: gyülekező, regisztráció
 • 17.50: köszöntő, a szabályok ismertetése, horgászhelyek kisorsolása (dupla sorsolás, az első körben a számhúzás sorrendjét sorsoljuk, nevezési sorrendben)
 • 18.00-19.00: horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre
 • 19.00-tól 5:00-ig: horgászverseny, igény szerinti mérlegeléssel
 • 5:00: mérlegelés, reggeli, eredményhirdetés, díjkiosztó, a verseny lezárása

Jelentkezés, nevezés

A horgászversenyre a +36-30-382-0304-es telefonszámon, vagy az alábbi gombbal elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével jelentkezhet, egészen a verseny napjának reggeléig, illetve a maximális létszám (40) eléréséig (eddig 18 horgász nevezett).

részt szeretnék venni a versenyen

A horgászverseny aktuális nevezési listája:

 1. Dudik Richárd
 2. Rantal Zsolt
 3. Mihály Zsolt
 4. Erdős Zoltán
 5. Biró Imre
 6. Marincsák JÁNOS
 7. Burai László
 8. Takács János
 9. Pincés István
 10. Nagy lajos
 11. Szabó Gergő
 12. Ferenczi Krisztián
 13. Kígyós Sándor
 14. Kardos Antal
 15. Tóth Zoltán
 16. Tóth Gábor
 17. Bíró József
 18. Karacs Sándor

← vissza a horgászversenyek oldalára